Familieopstellingen

Eén op één familieopstellingen

Wat is een familieopstelling?

Een familie opstelling helpt jou meer inzicht en helderheid te krijgen over jou probleem door het in verband te leggen met je familie van herkomst.

Het doel van een familie opstelling is dat er weer balans ontstaat in het systeem (je familie). Het systeem wordt opnieuw geordend zodat iedereen energetisch weer de juiste plaats inneemt. Een familie opstelling helpt je inzicht te krijgen over een probleem, verstoorde relatie of terugkerend patroon in je leven.
De oorzaak van je probleem kan in jou ‘systeem’ van herkomst liggen. Een familieopstelling is een krachtig en effectieve manier om het onderbewuste inzichtelijk te maken en aan de slag te gaan met klachten.

+ - Meer weten

De grondlegger van de familie opstellingen is Bert Hillinger. De werking van familie opstellingen volstrekt zich volgens hem op zielsniveau. Wij worden allemaal in een familie geboren en nemen het familie systeem mee (innerlijk beeld of familie geweten).
Familie opstellingen helpt je dit familie geweten zichtbaar en voelbaar te maken zo kunnen onderdrukte gevoelens uit vorige generaties of taboes naar boven komen en nog invloed hebben in je huidige leven.
Door hier bewust van te worden krijg de ruimte en vrijheid er anders mee om te gaan.

DSC03651 - NIEUW

Werkwijze

In een familie opstelling leg je een onderdeel van je leven op zoals een lastige situatie, terugkerende belemmerende patronen of emoties waar jij tegen aan loopt. Vervolgens kies je representanten uit die bij dit probleem betrokken zijn zoals je vader, moeder, broer of zus.
De representanten leg jij volgens jou innerlijk beeld en gevoel in de ruimte en in relatie tot elkaar. Dit geeft jou toegang tot de gevoelens en de waarnemingen van de andere en je gaat ervaren wat dit met jou doet en wat er nodig is om de situatie te veranderen. Met dit inzicht stel je de representanten in een vernieuwde en verbeterde situatie op.

process-bg-holder
Intake en behandelovereenkomst
Hulpvraag
Behandeling
Ondersteuning